Heb ik een gasdrukregelaar met gasslang nodig? Van welk type?

Een gasdrukregelaar met gasslang is altijd noodzakelijk om een gasbrander met een gasfles te verbinden. Dit volgens hetzelfde principe als bijvoorbeeld een gasbarbecue of terrasverwarming. 
De gasdrukregelaars en gasbranders uit het assortiment van Paellawinkel zijn uiteraard compatibel met mekaar.

Voor wie een eigen gasdrukregelaar wenst te gebruiken beschrijven we hier welke gasdrukregelaars geschikt zijn voor de gasbranders van Paellawinkel:
Aansluiting
De gasbranders van Paellawinkel zijn voorzien van een "slangpilaar"-aansluiting: hierbij wordt de gasslang met zowel de gasdrukregelaar als met de gasbrander verbonden wordt door deze over een soort pilaar/tule te schuiven en vervolgens vast te schroeven met vlindermoeren.
Er wordt echter steeds een koppelstuk meegeleverd waardoor de aansluiting van de gasbrander heel eenvoudig kan aangepast worden naar een schroefaansluiting (1/4" links): dit is een zeer handig schroefsysteem dat in Nederland de standaard is en ook in België geregeld gebruikt wordt. 
De gasbranders van Paellawinkel zijn dus geschikt voor beide systemen en Paellawinkel heeft ook beide types gasdrukregelaar met gasslang in haar assortiment zodat de klant steeds de keuze heeft.
Werkdruk
De gasbranders van Paellawinkel zijn voorzien voor een werkdruk van 30 mbar, de standaard in België en Nederland. De gasdrukregelaar dient dus voorzien te zijn voor een werkdruk van 30 mbar. Dit is uiteraard het geval bij de gasdrukregelaars uit het assortiment van Paellawinkel, die bovendien net zoals onze gasbranders geschikt zijn voor zowel butaan als propaan.
Wat als ik zelf reeds een gasdrukregelaar heb voor een werkdruk van 37 mbar of 28 mbar die in België ook gangbaar zijn? 
De gasbranders die de fabrikant produceert en die werden gecertificeerd voor 30 mbar zijn volledig identiek aan de gasbranders die de fabrikant produceert en die werden gecertificeerd voor 28/37 mbar, enkel het label en/of de aansluiting zijn verschillend. Het houdt dus geen risico om zo'n gasdrukregelaar te gebruiken. 
Gasdrukregelaars met een andere werkdruk, zoals bv. 50 mbar (de standaard in Duitsland), mogen NIET gebruikt worden.
Aandachtspunten:
* Kijk steeds goed na of uw gasdrukregelaar nog in goede staat is en of de vervaldag van de gasslang niet overschreden is.
* 37 mbar is uitsluitend geschikt voor propaan en 28 mbar is uitsluitend geschikt voor butaan, terwijl 30 mbar bruikbaar is met zowel propaan als butaan (zie ook de volgende titel "Welke gasfles en welk gastype zijn geschikt").
* De schroefkoppelingen van gasdrukregelaars en gasslangen dienen nooit té fors aangedraaid worden. Dit kan schade veroorzaken.

Over ons

Onze webshop bestaat intussen al meer dan 6 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops.
Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Dat doen we via de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website of telefonisch. Maar ook in ons afhaalpunt in Leuven kan u op afspraak terecht voor advies en kan u al onze producten bekijken.

Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

Veel paellaplezier!

Blijf op de hoogte!

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

Nieuwsbrief