Hoe sluit ik mijn gasbrander aan op een gasfles?

  De gasdrukregelaars en de gasbranders uit het assortiment van Paellawinkel zijn altijd compatibel met mekaar.M.a.w., indien u in onze winkel een setje met een gasdrukregelaar en gasslang koopt, past deze altijd op uw gasbrander.

  U heeft in onze winkel de keuze uit twee soorten setjes gasdrukregelaar met gasslang. Er zijn immers 2 courante systemen om de gasdrukregelaar te verbinden met enerzijds de gasfles en anderzijds de gasbrander: een "schroefkoppeling" en een "slangpilaar-koppeling" (iets meer uitleg vindt u verder in deze tekst). Bij elke gasbrander wordt een koppelstukje geleverd waardoor de gasbrander op beide systemen past. Op deze manier kan elke klant het systeem van zijn/haar voorkeur kiezen.

  Daarnaast is er ook nog een specifiek setje beschikbaar voor wie met "Campingaz" werkt. Andere minder courante types (zoals de 'clip-on' gasdrukregelaar) bieden wij niet aan. Deze kan u bij uw gashandelaar of in een doe-het-zelf zaak aankopen.

  Voor wie een eigen gasdrukregelaar wenst te gebruiken, beschrijven we hier welke gasdrukregelaars geschikt zijn voor de gasbranders van Paellawinkel:
  Aansluiting
  De gasbranders van Paellawinkel zijn voorzien van een "slangpilaar"-aansluiting: hierbij wordt de gasslang met zowel de gasdrukregelaar als met de gasbrander verbonden door deze over een soort pilaar/tule te schuiven en vervolgens vast te schroeven met vlindermoeren.
  Er wordt echter steeds een koppelstuk meegeleverd waardoor de aansluiting van de gasbrander heel eenvoudig kan vervangen worden door een schroefaansluiting (1/4" links): dit is een handig schroefsysteem dat in Nederland de standaard is en ook in België geregeld gebruikt wordt. 
  De gasbranders van Paellawinkel zijn dus geschikt voor beide systemen. Bovendien heeft Paellawinkel ook beide types gasdrukregelaar met gasslang in haar assortiment zodat de klant steeds de keuze heeft.
  Werkdruk
  De gasbranders van Paellawinkel zijn voorzien voor een werkdruk van 30 mbar, de standaard in België en Nederland. De gasdrukregelaar dient dus voorzien te zijn voor een werkdruk van 30 mbar. Dit is uiteraard het geval bij de gasdrukregelaars uit het assortiment van Paellawinkel, die bovendien net zoals onze gasbranders geschikt zijn voor zowel butaan als propaan.
  Wat als ik zelf reeds een gasdrukregelaar heb voor een werkdruk van 37 mbar of 28 mbar die in België ook gangbaar zijn? 
  De gasbranders, die de fabrikant produceert en die werden gecertificeerd voor 30 mbar, zijn volledig identiek aan de gasbranders die de fabrikant produceert en die werden gecertificeerd voor 28/37 mbar. Enkel het label en/of de aansluiting zijn verschillend. Het houdt dus geen risico om zo'n gasdrukregelaar te gebruiken. Opgelet: 37 mbar is uitsluitend geschikt voor propaan en 28 mbar is uitsluitend geschikt voor butaan, terwijl 30 mbar bruikbaar is met zowel propaan als butaan.
  Gasdrukregelaars met een andere werkdruk, zoals bv. 50 mbar (de standaard in Duitsland), mogen NIET gebruikt worden.

  Tips:
  *De schroefkoppelingen van gasdrukregelaars en gasslangen dienen nooit té fors aangedraaid worden. Dit kan schade veroorzaken. Het volstaat ze stevig met de hand vast te draaien en vervolgens kort met een sleutel aan te draaien maar dus niet al te krachtig, vast is vast.

  *Kijk steeds goed na of uw gasdrukregelaar nog in goede staat is en of de vervaldag van de gasslang (datum gedrukt op de slang) niet overschreden is.

  * Neem uw gasdrukregelaar mee naar de handelaar waar u een gasfles aankoopt en vraag advies. Zo bent u zeker dat u de juiste gasfles koopt die compatibel is met uw gasdrukregelaar. Klik hier voor meer info over welke gasflessen geschikt zijn.

  Over ons

  Onze webshop bestaat intussen bijna 10 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

  Sinds kort beschikken we ook over een echte etalage, na de opening van onze splinternieuwe winkel in Leuven!

  We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

  Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops aan een specifiek hiervoor ontworpen kookeiland. Meer info vindt u op onze cateringwebsite www.socarrat.be.

  Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Als onze winkel te veraf gelegen is kan u terecht op de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website. Daarnaast geven we u ook graag telefonisch advies. 

  Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

  Veel paellaplezier!

  Blijf op de hoogte!

  Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

  Nieuwsbrief