Hoe sluit ik mijn gasbrander aan op een gasfles?

  Om een gasfles met een gasdrukregelaar te verbinden is het noodzakelijk om een gasdrukregelaar met gasslang te gebruiken (net zoals bij een gasBBQ of een terrasverwarming). De gasdrukregelaar wordt met een schroefkoppeling aangesloten op de gasfles en met de gasslang wordt de gasdrukregelaar verbonden met de gasbrander.

  Aansluiting

  De gasslang kan aangesloten worden met een schroefkoppeling of met een slangpilaarkoppeling m.b.v. slangklemmen met vleugelmoer. In België is het laatste type gebruikelijk.

  Daarom zijn de gasbranders van Paellawinkel voorzien van een "slangpilaar"-aansluiting: hierbij wordt de gasslang met zowel de gasdrukregelaar als met de gasbrander verbonden door deze over een pilaar/tule te schuiven en vervolgens vast te klemmen met vlindermoeren. Opgelet: er zijn verschillende types gasdrukregelaars afhankelijk van het type gasfles dat u gebruikt.

  In het gamma van Paellawinkel vindt u een gasdrukregelaar van 37 mbar met een "DIN-aansluiting" geschikt voor gasflessen voorzien van een DIN-aansluiting zoals de veel voorkomende Primagaz "Easyblue" of de Antargaz "Take5". 

  Maar op de gasbranders van Paellawinkel kunnen ook alle andere courante types van gasdrukregelaars aangesloten worden, zoals de clip-on gasdrukregelaar (voor bv. de "Calypso" gasfles van Antargaz) of gasdrukregelaars voor oudere types gasflessen met POL-aansluiting (binnendraad) of TS-aansluiting (buitendraad). Deze gasdrukregelaars vindt u niet in ons gamma maar kan u aankopen bij uw gashandelaar waar u deze types gasflessen aankoopt.

  Op de websites van Primagaz en van Antargaz vindt u de dichtstbijzijnde verdeelpunten voor gasflessen. In elke gemeente liggen er wel enkele.

  Werkdruk en gassoort
  De gasbranders van Paellawinkel zijn voorzien voor een werkdruk van 28, 30 en 37 mbar, ze zijn ook geschikt voor zowel propaangas als butaangas.

  In België wordt voor propaangas een gasdrukregelaar van 37 mbar gebruikt. Voor butaan een gasdrukregelaar van 28 mbar. Op vandaag bevatten bijna alle gasflessen propaangas.

  In Nederland wordt een werkdruk van 30 mbar gebruikt voor zowel butaan- als propaangas. Ook dit kan in combinatie met de gasbranders van Paellawinkel. Immers, de gasbranders van onze leverancier zijn identiek voor de Belgische en de Nederlandse markt.

  Opgelet: onze gasbranders zijn niet geschikt voor 50 mbar (de standaard in Duitsland en soms ook in Nederland gebruikt) en evenmin voor aardgas (= gas dat niet uit gasflessen komt).

  Enkele tips:

  *Kijk steeds goed na of uw gasdrukregelaar nog in goede staat is en of de vervaldag van de gasslang (datum gedrukt op de slang) niet overschreden is.

  * Neem uw gasdrukregelaar mee naar de handelaar waar u een gasfles aankoopt en vraag advies. Zo bent u zeker dat u de juiste gasfles koopt die compatibel is met uw gasdrukregelaar.

  *De schroefkoppelingen van gasdrukregelaars en gasslangen dienen nooit té fors aangedraaid worden. Dit kan schade veroorzaken. Het volstaat ze stevig met de hand vast te draaien en vervolgens kort met een sleutel aan te draaien maar dus niet al te krachtig, vast is vast.

  Over ons

  Onze webshop bestaat intussen bijna 10 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

  Sinds kort beschikken we ook over een echte etalage, na de opening van onze splinternieuwe winkel in Leuven!

  We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

  Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops aan een specifiek hiervoor ontworpen kookeiland. Meer info vindt u op onze cateringwebsite www.socarrat.be.

  Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Als onze winkel te veraf gelegen is kan u terecht op de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website. Daarnaast geven we u ook graag telefonisch advies. 

  Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

  Veel paellaplezier!

  Blijf op de hoogte!

  Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

  Nieuwsbrief