Hoe kies je het juiste formaat paellapan?

  De Spaanse paellafabrikanten vermelden op elke paellapan naast de diameter nog een getal. Het is heel belangrijk om weten dat dit getal altijd het aantal “raciones” aanduidt (in het Nederlands vertaald als “porties”). Dit is dus niet hetzelfde als het aantal personen! Op vele webshops wordt dit foutief aangeduid.

  In Spanje wordt paella immers ook dikwijls als “portie” of als voorgerecht in een menu del día geserveerd.

  Als je dus bijvoorbeeld in een paellapan met een diameter van 60 cm met bijhorende vermelding 19 raciones, een paella zou klaarmaken voor 19 personen als volwaardige hoofdmaaltijd, is dat verre van ideaal. De paellapan zal dan immers overvol zijn terwijl een goed resultaat en een gelijkmatige garing enkel bereikt wordt met “una capa fina de arroz” (een dunne rijstlaag).

  Volgens onze ervaring kan onderstaand schema als richtlijn gebruikt worden om het juiste formaat paellapan te kiezen. Hierbij wordt uitgegaan van 100 à 110 g rijst per persoon. 

  We geven telkens een "range" waarbij het eerste cijfer staat voor het minimale aantal personen voor de bijhorende paellapan (hoewel Valenciaanse paellachefs dikwijls een nog dunnere laag verkiezen) en het tweede cijfer het maximale aantal personen.

  Over ons

  Onze webshop bestaat intussen bijna 10 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

  Sinds kort beschikken we ook over een echte etalage, na de opening van onze splinternieuwe winkel in Leuven!

  We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

  Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops aan een specifiek hiervoor ontworpen kookeiland. Meer info vindt u op onze cateringwebsite www.socarrat.be.

  Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Als onze winkel te veraf gelegen is kan u terecht op de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website. Daarnaast geven we u ook graag telefonisch advies. 

  Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

  Veel paellaplezier!

  Blijf op de hoogte!

  Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

  Nieuwsbrief