Kan een paellapan ook op inductie- of keramisch vuur? Of op de BBQ?

  Een klassieke paellapan (stalen of emaille) wordt meestal gebruikt op een gasvuur. Een klein paellapannetje kan op het gasvuur van het fornuis. Voor een grotere paellapan is een gasbrander die speciaal is ontworpen voor paellapannen een must. Tenzij u natuurlijk over de plaats en kunde beschikt om de paella op een houtvuur klaar te maken. Zo gebeurt het in Spanje nog dikwijls, zelfs in bepaalde gespecialiseerde paellarestaurants in Valencia. Ook hiervoor zijn onze paellapannen geschikt. Ook op een BBQ of een Ofyr kan paella klaargemaakt worden, zowel de emaille paellapan als de stalen paellapan zijn hiervoor geschikt. Natuurlijk is het klaarmaken van een paella op een BBQ moeilijker omdat de temperatuur niet zo gemakkelijk te regelen is als met een gasbrander die over verschillende afzonderlijk bedienbare gasringen beschikt.

  Een klassieke paellapan is echter NIET bruikbaar op een keramisch-, elektrisch-, of inductievuur omdat een klassieke paellapan altijd licht bol is (iets dieper in het midden dan aan de zijkanten). Daarom moet op een keramisch- of inductievuur een specifiek daarvoor ontworpen paellapan met een dikke vlakke bodem gebruikt worden.

  Er bestaan 3 soorten paellapannen speciaal ontworpen voor een keramisch- of inductievuur: de stalen paellapan voor inductie, de geëmailleerde paellapan voor inductie, en de inox paellapan voor inductie.

  De stalen paellapan voor inductie verkopen wij niet. In een traditionele keuken is het immers vervelend dat de pan niet roestvrij is waardoor er in België en Nederland  maar weinig vraag is naar dit type paellapan.

  De emaille paellapan voor inductie lijkt heel erg op een klassieke emaille paellapan. Het verschil is dat de bodem extra dik én vlak is.

  De inox paellapan voor inductie is volledig uit inox gemaakt en heeft een nog dikkere “sandwichbodem” die uit verschillende lagen bestaat. Daarom is deze paellapan de duurste maar ook de degelijkste om op keramisch- of inductievuur te gebruiken.

  Een tip: koop uw paellapan voor inductie niet te groot. De pan mag enkele cm uitsteken over het kookoppervlak van de inductie- of keramische plaat/zone. Maar als de diameter van de paellapan veel groter is dan de diameter van de kookplaat wordt de warmte niet gelijkmatig verdeeld en zal u geen goed resultaat bekomen.

  Over ons

  Onze webshop bestaat intussen al bijna 8 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

  We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

  Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops.
  Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Dat doen we via de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website of telefonisch. Maar ook in ons afhaalpunt in Leuven kan u op afspraak terecht voor advies en kan u al onze producten komen bekijken.

  Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

  Veel paellaplezier!

  Blijf op de hoogte!

  Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

  Nieuwsbrief