Waarom maak je de beste paella in een paellapan?

  Er zijn verschillende soorten paellapannen maar elke paellapan heeft een groot kookoppervlak en een lage rand. Dit is noodzakelijk om een authentieke paella te bereiden omdat de rijstlaag zeker niet te dik mag zijn. Aangezien er in een paella amper wordt geroerd nadat de rijst en de bouillon zijn toegevoegd, zorgt een dunnere rijstlaag voor een gelijkmatigere garing van de rijst. Het resultaat is dan een mooie gesloten rijstlaag in de paellapan waarin alle smaken optimaal worden vastgehouden. 
   
  Een klassieke paellapan is ook steeds licht bol en daarom iets dieper in het midden dan aan de randen. Hierdoor wordt de meeste olie in het midden van de pan verzameld. Dit is handig in de eerste fase van de bereiding wanneer bepaalde ingrediënten in het midden van de paellapan worden gebakken. Bovendien zorgen de licht oplopende randen voor een gelijkmatige garing van de rijst.
   
  Tot slot, een paellapan heeft nooit een antikleeflaag zoals bv. een tefalpan. Het vlees mag mooi korsten en geeft op die manier veel smaak vrij, en met wat geluk en ervaring kan je in je paellapan aan het eind ook een heerlijk laagje “socarrat” bekomen.
   

  Over ons

  Onze webshop bestaat intussen bijna 10 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

  Sinds kort beschikken we ook over een echte etalage, na de opening van onze splinternieuwe winkel in Leuven!

  We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

  Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops aan een specifiek hiervoor ontworpen kookeiland. Meer info vindt u op onze cateringwebsite www.socarrat.be.

  Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Als onze winkel te veraf gelegen is kan u terecht op de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website. Daarnaast geven we u ook graag telefonisch advies. 

  Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

  Veel paellaplezier!

  Blijf op de hoogte!

  Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

  Nieuwsbrief