Waarom maak je de beste paella in een paellapan?

  Er zijn verschillende soorten paellapannen maar elke paellapan heeft een groot kookoppervlak en een lage rand. Dit is noodzakelijk om een paella te bereiden zoals het hoort omdat de rijstlaag bij een echte paella zeker niet te dik mag zijn. Alleen zo wordt een gelijkmatige garing van de rijst bekomen, omdat in een paella nog weinig of niet geroerd wordt nadat de rijst en de bouillon zijn toegevoegd. Het resultaat is dan een mooie gesloten rijstlaag in de paellapan waarin alle smaken optimaal worden vastgehouden. 
   
  Een klassieke paellapan is ook steeds licht bol en daarom iets dieper in het midden dan aan de randen. Hierdoor wordt de meeste olie in het midden van de pan verzameld wat handig is in de eerste fase van de bereiding wanneer bepaalde ingrediënten in het midden van de paellapan worden gebakken. Bovendien zorgen de licht oplopende randen voor een gelijkmatige garing van de rijst.
   
  Tot slot, een paellapan heeft nooit een antikleeflaag zoals bv. een tefalpan. Het vlees mag mooi korsten en geeft op die manier veel smaak vrij, en met wat geluk en ervaring kan je in je paellapan aan het eind ook een heerlijk laagje “socarrat” bekomen.
   

  Over ons

  Onze webshop bestaat intussen al bijna 8 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

  We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

  Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops.
  Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Dat doen we via de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website of telefonisch. Maar ook in ons afhaalpunt in Leuven kan u op afspraak terecht voor advies en kan u al onze producten komen bekijken.

  Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

  Veel paellaplezier!

  Blijf op de hoogte!

  Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

  Nieuwsbrief