Windbeschermers voor paellasets

  De dubbele functie van een windbeschermer

  Enerzijds voorkomt een windbeschermer dat de vlam van de gasbrander uitwaait bij sterkere wind.

  Daarnaast voorkomt de windbeschermer ook dat de warmte onder de pan uitwaait, wat ook bij lichte en matige wind reeds het geval is, en waardoor één kant van de pan veel meer verhit wordt dan de andere.

  Welk type windbeschermer kies ik best?

  Er zijn twee types windbeschermers voor paellasets.

  Enerzijds is er een windbeschermer die gemonteerd wordt op de gasbrander. Deze is geschikt voor gasbranders van 30 tot 50 cm.

  Sinds 2020 bestaat er ook een windbeschermer die bestaat uit lamellen die aan de pan zelf opgehangen worden. Deze is geschikt voor pannen van 50 cm tot 100 cm. Dit tweede model is efficiënter omdat de lamellen een groter oppervlak beslaan en  het is handiger in gebruik omdat geen montage vereist.

  Tot slot, bij hevige wind kan ook een windbeschermer niet baten en wordt het moeilijk om paella op een goede manier buiten klaar te maken. Dus bij een minder goede weersvoorspelling is het altijd een goed idee om een stevig tentje of een plek in de garage als backup te voorzien.

  Over ons

  Onze webshop bestaat intussen al bijna 8 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

  We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

  Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops.
  Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Dat doen we via de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website of telefonisch. Maar ook in ons afhaalpunt in Leuven kan u op afspraak terecht voor advies en kan u al onze producten komen bekijken.

  Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

  Veel paellaplezier!

  Blijf op de hoogte!

  Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

  Nieuwsbrief