Hoe sluit ik mijn gasbrander aan op een gasfles?

  Om een gasfles met een gasdrukregelaar te verbinden is het noodzakelijk om een gasdrukregelaar met gasslang te gebruiken (net zoals bij een gasBBQ of een terrasverwarming). De gasdrukregelaar wordt met een schroefkoppeling aangesloten op de gasfles en met de gasslang wordt de gasdrukregelaar verbonden met de gasbrander.

  Aansluiting

  De gasslang kan aangesloten worden met een schroefkoppeling of met een slangpilaarkoppeling m.b.v. slangklemmen met vleugelmoer. In Nederland worden beide types gebruikt.

  De gasbranders van Paellashop zijn voorzien van een "slangpilaar"-aansluiting, waarbij de gasslang met zowel de gasdrukregelaar als met de gasbrander verbonden wordt door deze over een pilaar/tule te schuiven en vervolgens vast te klemmen met vlindermoeren. Maar er wordt steeds een koppelstuk meegeleverd waardoor onze gasbranders ook voor de "schroefkoppeling (1/4 links)" geschikt zijn. Elke klant kan dus het systeem van haar/zijn voorkeur kiezen.

  In het gamma van Paellashop vindt u  een universele gasdrukregelaar met schroefkoppeling, een universele gasdrukregelaar met slangpilaarkoppeling en een specifieke gasdrukregelaar voor (kleinere) Campingaz-flessen.

  Maar op de gasbranders van Paellawinkel kunnen ook alle andere courante types van gasdrukregelaars aangesloten worden zoals bv. de gasdrukregelaars met DIN-aansluiting. Deze drukregelaars vindt u niet in ons gamma maar kan u aankopen bij uw gashandelaar waar u deze types gasflessen aankoopt.

  Werkdruk en gassoort
  De gasbranders van Paellashop zijn voorzien voor een werkdruk van 28, 30 en 37 mbar, ze zijn ook geschikt voor zowel propaangas als butaangas.

  In Nederland wordt meestal een werkdruk van 30 mbar gebruikt voor propaangas en butaangas. Op vandaag bevatten bijna alle gasflessen propaangas.

  Opgelet: onze gasbranders zijn niet geschikt voor 50 mbar (de standaard in Duitsland en soms ook in Nederland gebruikt) en evenmin voor aardgas (= gas dat niet uit gasflessen komt).

  In België wordt voor propaangas een gasdrukregelaar van 37 mbar gebruikt. Voor butaan een gasdrukregelaar van 28 mbar. Ook dit kan in combinatie met de gasbranders van Paellawinkel. Immers, de gasbranders van onze leverancier zijn identiek voor de Belgische en de Nederlandse markt.

  Enkele tips:

  *De schroefkoppelingen van gasdrukregelaars en gasslangen dienen nooit té fors aangedraaid worden. Dit kan schade veroorzaken. Het volstaat ze stevig met de hand vast te draaien en vervolgens kort met een sleutel aan te draaien maar dus niet al te krachtig, vast is vast.

  *Kijk steeds goed na of uw gasdrukregelaar nog in goede staat is en of de vervaldag van de gasslang (datum gedrukt op de slang) niet overschreden is.

  * Neem uw gasdrukregelaar mee naar de handelaar waar u een gasfles aankoopt en vraag advies. Zo bent u zeker dat u de juiste gasfles koopt die compatibel is met uw gasdrukregelaar.