Beveiligde gasbranders

De werking van de beveiligde branders is heel eenvoudig. Hierbij een korte beschrijving voor een vlotte start bij het allereerste gebruik:

De verschillende ringen van de brander zijn afzonderlijk te bedienen, elke ring wordt dus apart aangestoken en gedoofd.

Om een gasring aan te steken: druk de overeenkomstige draaiknop in > draai de knop open terwijl deze ingedrukt is > druk vervolgens de stalen pin onder de draaiknop (op dat moment is er gastoevoer, eerder nog niet omwille van de thermische beveiliging) > steek de brander aan met behulp van een vlam (lucifer/briket) terwijl u de pin ingedrukt houdt> houdt de pin nog enkele seconden ingedrukt (zo niet valt het vuur automatisch terug uit omwille van de thermische beveiliging, de brander is immers nog niet warm) > laat de pin na enkele seconden los, het vuur blijft nu aan en de sterke kan via de draaiknop geregeld worden.

Om een het vuur te doven: draai de draaiknop dicht (helemaal naar rechts) zodat de gastoevoer stopt. Doe dit voor elke afzonderlijk regelbare gasring. Als de gasbrander uitgeschakeld is, wordt uiteraard ook best onmiddellijk de algemene gastoevoer (op de gasfles) afgesloten.

Voor de handleiding van de gasbranders van El Cid (één document voor alle types): klik hier.
Met betrekking tot de schroefaansluitingen van gasbranders en gasdrukregelaars: deze dienen nooit met al te veel kracht aangedraaid te worden, dit kan schade tot gevolg hebben. Het volstaat ze stevig met de hand vast te draaien en vervolgens kort met een sleutel aan te draaien maar dus niet al te krachtig, vast is vast.

Over ons

Onze webshop bestaat intussen bijna 10 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

Sinds kort beschikken we ook over een echte etalage, na de opening van onze splinternieuwe winkel in Leuven!

We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops aan een specifiek hiervoor ontworpen kookeiland. Meer info vindt u op onze cateringwebsite www.socarrat.be.

Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal.

Nederlandse en Belgische klanten voor wie onze winkel iets te ver gelegen is kunnen terecht op de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website. Daarnaast geven we u ook graag telefonisch advies. 

Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

Veel paellaplezier!

Blijf op de hoogte!

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!