Paella-ingrediënten

    Caldo - Bouillon

    Een paella mag vele heerlijke ingrediënten bevatten, het zal toch enkel een uitstekende paella worden als de rijst van goede kwaliteit is en vooral heel veel smaak heeft. En een cruciaal ingrediënt dat smaak geeft aan de rijst is de "caldo", in het Nederlands de bouillon/fond of fumet.

    Welke caldo gebruikt wordt, hangt af van de ingrediënten die in de paella gebruikt worden. Dikwijls zal het een kippenbouillon zijn maar in een zeevruchtenpaella wordt het een fumet van vis en schaaldieren, in een vegetarische paella een groentebouillon, in andere paellas kan het een vlees-of een wildfond zijn.

    Een zelfgemaakte bouillon, die met geduld en de juiste ingrediënten is klaargemaakt, smaakt steeds het best. Maar als dit niet kan, zijn er zeker ook goede kant- en klare bouillons te vinden. Een tip: zoek en vergelijk een beetje. Bouillon in glazen bokalen of keteltjes is vaak smaakvoller dan de klassieke blokjes.