Paella-ingrediënten

    Saffraan - Azafrán

    Iedereen kent saffraan, met haar specifieke, zeer verfijnde aroma. Het wordt gewonnen uit de saffraankrokus. Dit vraagt enorm veel handenarbeid waardoor saffraan het kostbaarste specerij ter wereld is.

    Saffraan wordt geteeld in Spanje en Marokko, maar de grootste en meest gekende leverancier is Iran.

    Saffraan is een basisingrediënt van paella. Het geeft een subtiel en verfijnd aroma aan de rijst. Daarnaast geeft saffraan ook kleur aan de rijst. De soms fel gele kleur van paella kan ook bekomen worden door, behalve saffraan, extra '"colorante" (kleurstof) of curcuma toe te voegen. 

    In onze webshop bieden we een topkwaliteit saffraan uit Iran aan. De verpakkingen, die we aanbieden, bevatten 1 gram of 5 gram saffraan. De verpakkingen in de winkel bevatten 0,5 gram).

    Saffraan wordt meestal verkocht in haar natuurlijke vorm, namelijk draadjes. Wij bieden het ook in poedervorm aan, hetgeen voor sommige bereidingen interessant kan zijn omdat het saffraanpoeder veel sneller kleur en smaak afgeeft.