Paella-ingrediënten

    Carne - Vlees

    Met paella-ingrediënten kan je eindeloos variëren. In Spanje houdt men het graag sober en is men meestal eerder karig met ingrediënten, zodat de rijst de hoofdrol opeist. Men kiest ook bijna altijd voor vlees óf vis/schaaldieren. Bij ons ziet een paella er meestal wat "bourgondischer" uit waarbij vis/schaaldieren én vlees dikwijls samen worden gebruikt.

    Wie kiest voor vlees heeft vele mogelijkheden. Kip en konijn zijn traditionele keuzes en worden gebruikt in de echte "paella Valenciana". Maar ook varkensvlees zoals een ribbetje of een stukje secreto, of worst zoals chistorra of zelfs bloedworst zijn perfect mogelijk. Belangrijk is dat het vlees smaak afgeeft en sappig blijft. Zo kies je beter voor kippenboutfilet (malser en er hangt nog wat vet aan) dan voor kipfilet. Om die reden zijn secreto ibérico en ribbetjes ook goede keuzes.

    NB: voor de meest Spaanse paellachefs is het gebruik van chorizo in paella "heiligschennis", Jamie Oliver heeft het ooit mogen ondervinden. Maar smaken verschillen en als er een Spanjaard voorbijkomt, noem je je gerecht even een "arroz" (="rijstgerecht", een meer algemene term) in plaats van een paella ;-).