Kan ik ook paella klaarmaken zonder gasbrander?

  Dat kan zeker!

  Om te beginnen op de meest traditionele manier: op een houtvuur. In Valencia zijn er zelfs nog enkele paellarestaurants te vinden die geen gasbranders in de keuken hebben maar enkel met houtvuur werken.

  Natuurlijk is dat niet voor iedereen haalbaar en het vraagt ook heel wat kunde en ervaring.

  Daarnaast wordt paella ook door veel van onze klanten klaargemaakt op een BBQ / barbecue of een Ofyr. Hier geldt dezelfde opmerking, het is moeilijker dan met een gasbrander omdat de sterkte van het vuur natuurlijk minder makkelijk te regelen is. Maar met wat ervaring zal het zeker lukken om een goede paella klaar te maken op een barbecue / BBQ!

  Tot slot is het ook mogelijk om thuis op het kookvuur in je keuken paella klaar te maken. Opgelet: als je geen gasvuur hebt kan dit niet in een traditionele paellapan vermits die onderaan licht bol is, maar enkel in een paellapan specifiek voor inductie- of keramische vuren: klik hier voor meer info.

  Op een kookvuur past natuurlijk enkel een kleine paellapan. Hoewel op de nieuwste inductievuren van het duurdere gamma soms één grote zone kan gecreëerd worden waardoor er al wat meer mogelijk is. Daarom hebben we in ons assortiment paellapannen voor inductie met een diameter tot 50 cm opgenomen.

  Kortom, er zijn vele mogelijkheden, maar indien je in een wat grotere paellapan op een optimale manier paella wil klaarmaken is een gasbrander / paellabrander met verschillende afzonderlijk bedienbare gasringen hoe dan ook de beste keuze!