Welke soorten gasbranders voor paella zijn er?

  In ons assortiment hebben we 4 soorten gasbranders voor paella: klassieke gasbranders, beveiligde gasbranders, extra krachtige gasbranders en professionele gasbranders.

  Een klassieke gasbrander is perfect geschikt voor wie paella klaarmaakt in open lucht. Het is de meest voordelige en meest verkochte gasbrander.

  Voor binnengebruik is enkel de beveiligde gasbrander gecertificeerd en wordt deze dus aanbevolen.

  De beveiligde gasbrander heeft immers een thermische beveiliging die ervoor zorgt er geen gastoevoer is zonder vlam: indien een gasring wordt opengedraaid zonder vlam zal er geen gas ontsnappen uit de gasbrander; indien de vlam onvoorzien dooft zal kort nadien, door de daling van de temperatuur, ook de gastoevoer automatisch afgesloten worden. 

  Daarnaast zijn er nog twee verschillen tussen klassieke en de beveiligde gasbrander. Ten eerste is de beveiligde gasbrander ruim 20% krachtiger én heeft deze een wat groter bereik omdat de vlammen aan de zijkant uit de gasringen komen (en niet aan de bovenkant zoals bij de klassieke gasbrander).

  Ten tweede is de beveiligde gasbrander wat gebruiksvriendelijker omdat de minimumstand wordt bereikt als de knop volledig naar links wordt gedraaid (terwijl bij de klassieke gasbranders het vuur op dit moment wordt gedoofd en je dus de vlam in het oog moet houden als je het vuur zachter zet).

  Het nadeel van een beveiligde gasbrander is het prijskaartje, dat heel wat hoger ligt dan dat van een klassieke gasbrander. Wie de voordelen wenst van een beveiligde gasbrander maar de gasbrander niet binnen gebruikt kiest daarom beter voor een extra krachtige gasbrander.

  Klik hier voor een korte toelichting van de werking van een beveiligde gasbrander.

  Een extra krachtige gasbrander is niet thermisch beveiligd, en is dus niet gecertificeerd voor binnengebruik.Maar deze heeft wel twee andere kenmerken die ook beveiligde gasbranders hebben, namelijk:  deze gasbrander is ruim 20% krachtiger dan de klassieke gasbrander en heeft een groter bereik omdat de vlammen aan de zijkant uit de gasringen komen; daarnaast is de extra krachtige gasbrander wat gebruiksvriendelijker dan de klassieke gasbrander omdat de minimumstand wordt bereikt als de knop volledig naar links wordt gedraaid (terwijl bij de klassieke gasbranders het vuur op dit moment wordt gedoofd en je dus de vlam in het oog moet houden als je het vuur zachter zet).

  Tot slot is er de professionele gasbrander, dit is een beveiligde gasbrander die ontworpen is voor intensief gebruik. Het staal is dikker waardoor de gasbrander ook zwaarder is, en de bediening is robuuster en iets eenvoudiger dan bij een gewone beveiligde gasbrander. 

  Klik hier om de handleiding van onze gasbranders te downloaden (één document waarin alle types zijn opgenomen)