Deksels voor paellapannen

  Een deksel is eigenlijk niet nodig om paella te bereiden. Het is wel erg handig voor om de paella warm te houden zodat u uw gasten ook een tweede portie warme paella kan serveren. Daarnaast is een deksel nuttig om mosselen en schelpen op uw paella mooi open te stomen zonder deze apart te moeten klaarmaken.

  Bestaat er voor elke paellapan een deksel van hetzelfde formaat?

  In assortiment vindt u deksels met even diameters, nl. 40 cm, 50 cm, 60 cm, 70 cm, en 80 cm.

  Er kan probleemloos een deksel gebruikt worden met een diameter die 5 cm groter is dan de bovendiameter van de paellapan. Bijvoorbeeld een deksel van 60 cm voor een pan van 55 cm. Dan steekt het deksel overal 2,5 cm over de rand waardoor het mooi stabiel staat en de pan goed afsluit zonder in de weg te zitten van de handvaten.

  Het grootste deksel van de Spaanse fabrikanten heeft een diameter van 80 cm. Dit wordt ook gebruikt om paella warm te houden in pannen met een diameter van 90 of 100 cm, maar bedekt deze uiteraard niet volledig.

  Uit welk materiaal bestaan de deksels?

  De deksels zijn vervaardigd uit aluminium. Het voordeel hiervan is dat ze zeer licht en gemakkelijk hanteerbaar zijn. Bovendien zijn ze roestvrij waardoor een kras of andere beschadiging nooit roestvlekken tot gevolg kan hebben.

  Over ons

  Onze webshop bestaat intussen bijna 10 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

  Sinds kort beschikken we ook over een echte etalage, na de opening van onze splinternieuwe winkel in Leuven!

  We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

  Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops aan een specifiek hiervoor ontworpen kookeiland. Meer info vindt u op onze cateringwebsite www.socarrat.be.

  Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Als onze winkel te veraf gelegen is kan u terecht op de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website. Daarnaast geven we u ook graag telefonisch advies. 

  Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

  Veel paellaplezier!

  Blijf op de hoogte!

  Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

  Nieuwsbrief