Welke soorten gasbranders voor paella zijn er?

  In ons assortiment hebben we 4 soorten gasbranders voor paella: klassieke gasbranders, beveiligde gasbranders, extra krachtige gasbranders en professionele gasbranders.

  Een klassieke gasbrander is perfect geschikt voor wie paella klaarmaakt in open lucht. Het is de meest voordelige en meest verkochte gasbrander.

  Voor binnengebruik is enkel de beveiligde gasbrander gecertificeerd en wordt deze dus aanbevolen.

  De beveiligde gasbrander heeft immers een thermische beveiliging die ervoor zorgt er geen gastoevoer is zonder vlam: indien een gasring wordt opengedraaid zonder vlam zal er geen gas ontsnappen uit de gasbrander; indien de vlam onvoorzien dooft zal kort nadien, door de daling van de temperatuur, ook de gastoevoer automatisch afgesloten worden. 

  Daarnaast zijn er nog twee verschillen tussen klassieke en de beveiligde gasbrander. Ten eerste is de beveiligde gasbrander wat krachtiger én heeft deze een wat groter bereik omdat de vlammen aan de zijkant uit de gasringen komen (en niet aan de bovenkant zoals bij de klassieke gasbrander).

  Ten tweede is de beveiligde gasbrander wat gebruiksvriendelijker omdat de minimumstand wordt bereikt als de knop volledig naar links wordt gedraaid (terwijl bij de klassieke gasbranders het vuur op dit moment wordt gedoofd en je dus de vlam in het oog moet houden als je het vuur zachter zet).

  Het nadeel van een beveiligde gasbrander is het prijskaartje, dat heel wat hoger ligt dan dat van een klassieke gasbrander.

  Klik hier voor een korte toelichting van de werking van een beveiligde gasbrander.

  Een extra krachtige gasbrander is niet thermisch beveiligd, en is dus niet gecertificeerd voor binnengebruik. Maar deze heeft wel twee andere kenmerken die ook beveiligde gasbranders hebben, namelijk:  deze gasbrander is wat krachtiger dan de klassieke gasbrander en heeft een groter bereik omdat de vlammen aan de zijkant uit de gasringen komen; daarnaast is de extra krachtige gasbrander wat gebruiksvriendelijker dan de klassieke gasbrander omdat de minimumstand wordt bereikt als de knop volledig naar links wordt gedraaid (terwijl bij de klassieke gasbranders het vuur op dit moment wordt gedoofd en je dus de vlam in het oog moet houden als je het vuur zachter zet).

  Opgelet: momenteel hebben we enkel het grootste formaat van de extra krachtige gasbrander in ons assortiment, namelijk die van 70 cm. Die is geschikt voor paellapannen van 90 cm of 100 cm. We bieden deze gasbrander aan omdat de klassieke gasbrander van 70 cm niet voldoende is om een paellapan van 100 cm optimaal te verhitten. Wie een pan van 100 cm wil gebruiken maar geen beveiligde gasbrander nodig heeft kan dus kiezen voor de extra krachtige gasbrander van 70 cm die wat goedkoper is dan de beveiligde gasbrander.

  In de de tweede helft van 2021 zullen we ons assortiment extra krachtige gasbranders uitbreiden naar andere formaten.

  Tot slot is er de professionele gasbrander, dit is een beveiligde gasbrander die ontworpen is voor intensief gebruik. Het staal is dikker waardoor de gasbrander ook zwaarder is, en de bediening is robuuster en iets eenvoudiger dan bij een gewone beveiligde gasbrander. 

  Klik hier om de handleiding van onze gasbranders te downloaden (één document waarin alle types zijn opgenomen)

  Over ons

  Onze webshop bestaat intussen al bijna 8 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

  We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

  Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops.
  Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Dat doen we via de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website of telefonisch. Maar ook in ons afhaalpunt in Leuven kan u op afspraak terecht voor advies en kan u al onze producten komen bekijken.

  Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

  Veel paellaplezier!

  Blijf op de hoogte!

  Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

  Nieuwsbrief