Woordenschat en weetjes

  Socarrat

  Socarrat is het geroosterd of gekaramelliseerd laagje rijst op de bodem van de pan, waarvan de intense smaak en licht knapperige textuur erg worden geapprecieerd door de meeste paellaliefhebbers!

  De socarrat komt er, mede dankzij de olijfolie in de pan, door aan het einde van de bereiding het vuur nog eens heel heet maken waardoor de resterende bouillon verdampt en het onderste laagje rijst karamelliseert.

  Voor alle duidelijkheid, geroosterd of gekaramelliseerd, niet verbrand! Net zoals bij een boterham in de broodrooster kunnen beide dicht bij elkaar liggen ;-).

  Spanjaarden, en vooral Valencianen, zijn heel fier op hun nationaal gerecht. Sommige Spaanse chefs gaan er creatief mee om en presenteren bijvoorbeeld een apart gerechtje met Socarrat, zoals te zien is op de tweede foto.

  Over ons

  Onze webshop bestaat intussen bijna 10 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

  Sinds kort beschikken we ook over een echte etalage, na de opening van onze splinternieuwe winkel in Leuven!

  We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

  Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops aan een specifiek hiervoor ontworpen kookeiland. Meer info vindt u op onze cateringwebsite www.socarrat.be.

  Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Als onze winkel te veraf gelegen is kan u terecht op de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website. Daarnaast geven we u ook graag telefonisch advies. 

  Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

  Veel paellaplezier!

  Blijf op de hoogte!

  Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

  Nieuwsbrief