STAP 7: Hoe verbind ik de gasbrander met een gasfles?

  Om een gasbrander met een gasfles te verbinden is het noodzakelijk om een gasdrukregelaar met gasslang te gebruiken. Volgens precies hetzelfde principe als bij een gasBBQ of een terrasverwarming.

  De gasdrukregelaar wordt met een schroefaansluiting rechtstreeks gekoppeld op de gasfles, en met behulp van de gasslang wordt vervolgens de gasdrukregelaar met de gasbrander verbonden. 

  Er zijn twee soorten koppelingen: de“slangpilaar of slangtule”- aansluiting en de schroefkoppeling 1/4 links (zie foto). In Nederland worden beide types gebruikt

  In ons gamma zijn een universele gasdrukregelaar met slangpilaarkoppeling, een universele gasdrukregelaar met schroefkoppeling en een specfieke gasdrukregelaar voor (kleinere) Campingaz-flessen beschikbaar. Telkens met een gasdruk van 30 mbar.

  Er wordt steeds een koppelstuk meegeleverd waardoor onze gasbranders voor beide systemen geschikt zijn. Elke klant kan dus het systeem van zijn/haar voorkeur kan kiezen.

  Wie een eigen gasdrukregelaar wenst te gebruiken en wie meer info wil over de geschikte gasdrukregelaars en gastypes: Klik hier voor meer info.

  Tip: De schroefkoppelingen van gasdrukregelaars en gasslangen dienen nooit té fors aangedraaid worden. Dit kan schade veroorzaken. Het volstaat ze stevig met de hand vast te draaien en vervolgens kort met een sleutel aan te draaien maar dus niet al te krachtig, vast is vast.