STAP 3: Welk formaat paellapan heb ik nodig?

  Belangrijk: op een Spaanse paellapan wordt naast de diameter altijd het aantal “raciones” (= "porties" in het Nederlands) vermeld. Opgelet: in veel winkels en webshops wordt raciones foutief vertaald als "personen". Dit is belangrijk omdat een portie onvoldoende is als volwaardige maaltijd voor één persoon.

  Daarom is bijvoorbeeld een pan van 50 cm (of 14 raciones) te klein voor 14 personen. Temeer omdat paella bereid wordt met een dunnere rijstlaag ("una capa fina de arroz") waarbij na het toevoegen van de bouillon en naarmate het kookproces vordert nog slechts weinig geroerd wordt. Met een te volle pan bereikt men geen gelijkmatige garing van de rijst en niet het beste resultaat.

  Volgens onze ervaring kan onderstaand schema als richtlijn gebruikt worden om de juiste pan te kiezen:

  Over ons

  Onze webshop bestaat intussen al bijna 8 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

  We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

  Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops. 
  Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Dat doen we via de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website of telefonisch. Maar ook in ons afhaalpunt in Leuven kan u op afspraak terecht voor advies en kan u al onze producten komen bekijken. 

  Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

  Veel paellaplezier!

  Blijf op de hoogte!

  Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

  Nieuwsbrief