Paella-ingrediënten

    Arroz - Paellarijst

    De enige echte paellarijst wordt geteeld rond het Albufera-meer in de Communidad Valenciana, de bakermat van de paella. Ze heeft een erkende oorsprongsbenaming. De beide soorten paellarijst, die we verkopen in onze webshop zijn van hier afkomstig.

    Er zijn verschillende variëteiten zoals de Senia, de Bomba en de Albufera. Elk met eigen karakteristieken maar telkens met een ronde vrij grote korrel waardoor de rijst heel veel smaak en aroma's opneemt uit de bouillon en de kruiden. Dit laatste is cruciaal voor een goede paella en daarom heeft het gebruik van deze rijst absoluut een meerwaarde t.o.v. bijvoorbeeld een Aziatische langkorrelrijst, die voor de bereiding van paella veel minder geschikt is.

    De bombarijst is de meeste gekende bij ons. Ze heeft een iets dikkere/hardere korrel dan die van de andere variëteiten. Het voordeel is dat de bombarijst iets beter haar textuur behoudt, ook als de kooktijd te lang is. Maar als de gaartijd goed wordt opgevolgd zijn de andere Albufera-variëteiten op vlak van smaak zeker zo goed, en bovendien heel wat goedkoper.